Chiro Ieweko

Ben je tussen 6 en 18 jaar ? Weet je niet wat je moet doen tijdens die vele oersaaie zondagnamiddagen? Heb je ooit al gehoord van Chiro Ieweko?

Elke zondagnamiddag komen we samen om jullie een spetterende middag te bezorgen! We spelen en we ravotten met onze talrijke (h)echte vrienden in verschillende leeftijdsgroepen. Onze leiding heeft elke zondag weer fijne spelletjes in petto. Sport & spel, we spelen muziek , we gaan op tocht in de natuur of we knutselen de meest maffe dingen. Creativiteit, fantasie en spel, garanderen een (h)echte, fijne en aangename vriendengroep.

Soms trekken we er ook een weekend op uit, dit vormt dan meteen de ideale voorbereiding op het hoogtepunt van het jaar: het kamp! Tien dagen vol avontuur. Een vlot bouwen om een riviertje af te varen, een trektocht met kaart en kompas in de wijde natuur, in de warme slaapzak luisteren naar een spannend verhaal, in het hoge gras de zon zien ondergaan, naar de wijdse sterrenhemel kijken, een heel groot kampvuur maken en liedjes zingen tot de ogen dicht vallen.Ook jij kan dit meemaken. Elke zondag kan je bij ons aansluiten. Het is zeker het proberen waard, je moet het gewoon meegemaakt hebben! Elke zondagnamiddag om 14u staat de leidingsploeg voor jou klaar in de Kalishoekstraat in Melsele!

ieweko

Afdelingswerking op zondag

Start en einde

De Chiro begint stipt om 14.00u en het eindigt om 17.00u aan onze lokalen in de Kalishoekstraat 109 in Melsele.

Vieruurtje

Rond 16.00u pauzeren we even met een drankje en iets om te knabbelen. We serveren tegen de democratische prijs van € 0.50 voor pinkels, speelclub en kwiks en tegen € 1 voor tippers, tiptiens en aspiranten:

  •  één keer op de maand mogen de kinderen een zakje snoep kopen uit onze snoepwinkel.
  • één keer op de maand voorziet de leiding frisdrank.
  • Tijdens de wintermaanden voorzien we warme dranken voor de leden (vb: warme chocomelk, een tas soep, …).

Communicatie

Op het einde van de Chiro worden er vaak briefjes en Chirokrantjes meegegeven. Deze worden tijdens een aantal werkingen uitgedeeld, zodat zeker ieder kind een boekje of briefje heeft gekregen.

Uniform

Het uniform is, bij elke activiteit, verplicht. Omdat je anders niet verzekerd bent, verwachten wij ieder lid elke zondag in uniform.

Je kan je uniform kopen in de Chirowinkel ‘De Banier’.  Meer info te vinden op www.debanier.be of ga eens langs in een van de winkels!

De Banier Antwerpen: Kipdorp 30, 2000 Antwerpen (tel: +32 3-202 24 71)

De Banier Sint-Niklaas: Stationsstraat 77, 9100 Sint-Niklaas (tel:  03 766 07 66)

Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 35 euro. Hiermee betalen we onder andere.

  • Aansluiting en de verzekering bij Chiro Nationaal.
  • Spel -en knutselmateriaal.
  • Onderhoud en herstellingen van de lokalen.
  • Gas, mazout, water, elektriciteit, …

Het lidgeld kan gestort worden op de Chiro-rekening (778-5906751-88). Je vermeldt de naam van je kind en de afdeling. Het lidgeld kan ook betaald worden op zondag voor of na een Chirowerking. Iedereen die zich inschrijft is verzekerd voor o.a. lichamelijke schade, stoffelijke schade, ongevallen + RIZIV kosten. Voor meer informatie kan je altijd terecht op de website van Chiro nationaal.

Info-kwartiertje

Tijdens het begin van het nieuwe werkjaar organiseert elk leidingsploegje een infokwartiertje om zichzelf voor te stellen. Zo weet je in welke handen jouw dochter terechtkomt en kan je dan ook verschillende vragen afvuren. De exacte dag wordt nog meegedeeld in het begin van het chirojaar.

Terugbetaling ziekenfonds

Graag willen wij jouw aandacht er op vestigen dat de ziekenfondsen het verenigingsleven ondersteunen met een terugbetaling van de lid- en kampgelden. Deze (reeds ingevulde) attesten kan je op het info-kwartiertje verkrijgen voor de jongere groepen en de oudere groepen kunnen dit gewoon aan de leiding vragen.